Adolescenta de 16 ani care luni l-a înjunghiat pe un pedagog pe motiv că acesta o reclamase după ce a găsit-o cu un băiat în internatul liceului din Oradea la care învăţa a fost reţinută marți, 28 noiembrie, şi urmează să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Tânăra este acuzată de tentativă de omor. 

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbatul în vârstă de 41 de ani necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale. ”Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 28.11.2023 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata B.B.V., în vârstă de 16 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, faptă prev. şi ped. de art. 32 alin. 1 din C.pen. raportat la art.188 alin. 1 din C.pen, cu aplic. art.113, alin.2 din C.pen”, a transmis Parchetul Tribunalului Bihor. 

Potrivit procurorilor, în data de 27.11.2023, în jurul orei 08.50, în timp ce afla în biroul directorului din cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, situat în municipiul Oradea, judeţul Bihor, ”inculpata minoră B.B.V, în vârstă de 16 ani, elevă în clasa a X în cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, pe fondul unor discuţii contradictorii legate de anumite conduite petrecute în internatul colegiului, în care minora era cazată, a scos un cuţit având lungimea totală de 34 cm, din care lama cu o lungime de 21 cm, pe care îl avea băgat în mâneca hainei de la mâna stângă, cu care l-a înjunghiat pe supraveghetorul de noapte al internatului, lovindu-l în zona spatelui, producându-i o plagă înjunghiată hemitorace stâng, hemopneumotorace stâng”. 

În urma agresiunii, bărbatul a fost transportat la spital şi supus unei intervenţii chirurgicale, iar potrivit constatărilor preliminare medico-legale, leziunile suferite necesită 40-45 de zile îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.

”De precizat că în momentul agresiunii, în biroul directorului se aflau mai multe persoane, respectiv directorul instituţiei de învăţământ, directorului adjunct, diriginta clasei din care minora face parte, precum şi mama minorei. Prin ordonanţa din data de 27.11.2023 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor inculpata a fost reţinută pe o durată de 24 ore, începând cu ora 18:50, urmând ca în cursul zilei de 28.11.2023, procurorul de caz să formuleze propunere de arestare preventivă a inculpatei minore pe o perioadă de 30 de zile”, anunţă anchetatorii. 

Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Potrivit unor surse citate de presa locală, eleva ar fi declarat anchetatorilor că nu-și regretă fapta.