În declarația politică de azi, 27 noiembrie, deputatul PNL Bihor, Florica Cherecheș, Președinte al OFL România și Vice Președinte al Comisiei de Educație a explicat motivul pentru care, 2 miliarde de lei nu se mai regăsesc în bugetul educației:

„Așa cum au explicat atât Ministrul Finanțelor, cât și Ministrul Educației,  cele 2 miliarde de lei care nu se regăsesc după rectificarea bugetară, reprezintă suma alocată de guvernul PSD pentru proiectul “România modernă, România digitală”, proiect care nu a mai fost derulat de guvernul PSD si de aici decizia de returnare a banilor la bugetul de stat”, menționează Cherecheș, un critic încă de la început al acestui proiect care s-a demonstrat a fi o simplă propagandă. Proiectul presupunea achiziția de table inteligente și tablete pentru toate școlile din România.

„In fond, nu este vorba de o reducere a Bugetului de la Educatie, ci de returnarea unor bani neutilizați de către fostul ministru al Educației, bani care au umflat artificial, la acea vreme, bugetul Educației, pentru ca PSD să se poata lăuda că este cel mai mare buget din univers.” , a explicat deputatul bihorean.

Cherecheș a ținut să garanteze faptul că nu vor exista nici un fel de tăieri de la ministerele cheie și că, pentru guvernarea PNL, educația chiar va fi o prioritate:

„Stimați colegi, vă asigur că educația reprezintă o prioritate pentru guvernul PNL, care-și propune susținerea și implementarea Proiectului prezidențial „România educată”. Nu vom tăia bani de la ministerele cheie, iar pe viitor eforturile se vor concentra pe creșterea bugetului educației.”

Puteți citi aici în întregime declarația politică a deputatului Florica Cherecheș.