Joi, 4 iulie a.c., la ora 08.23, pe B-dul Decebal din municipiul Oradea, un bărbat de 42 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi și a acroșat cu partea din spate a autovehiculului o femeie de 47 de ani, din Oradea, care traversa strada pe trecerea de pietoni.

După producerea accidentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviințarea poliției, fiind depistat cu operativitate de polițiștii rutieri orădeni, în urma investigațiilor efectuate.

În urma accidentului rutier, pietonul a suferit leziuni ușoare.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

*

Oradea / Minori acroșați în timp ce traversau neregulamentar.

Joi, 4 iulie a.c., la ora 17.25, pe strada George Călinescu din municipiul Oradea, un bărbat de 32 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism dinspre B-dul Dacia înspre strada Aluminei, a acroșat un minor de 6 ani, din Oradea, care, nesupravegheat, s-a angajat în traversarea străzii George Călinescu în fugă, prin loc nemarcat.

În urma accidentului rutier, minorul a suferit leziuni ușoare.

Tot joi, 4 iulie a.c., la ora 19.30, pe strada Sfântul Apostol Andrei din municipiul Oradea, un bărbat de 33 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe aleea din curtea interioară a blocurilor, înspre strada Nicolae Bălcescu, a acroșat o minoră de 6 ani, din Oradea,  care, nesupravegheată, a pătruns în fugă pe partea carosabilă, din partea stângă a autoturismului.

În urma accidentului rutier, minora a suferit leziuni ușoare.

Polițiștii rutieri orădeni continuă cercetările în ambele cazuri, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentelor rutiere.

*

Miersig / Autoaccidentare.

Joi, 4 iulie a.c., la ora 17.40, pe drumul județean 792/A, în afara localității bihorene Miersig, un bărbat de 27 de ani, din localitatea Rontău, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Husasău de Tinca – Miersig, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns în șanțul din partea dreaptă a direcției sale de deplasare și s-a răsturnat.

În urma accidentului rutier, o  tânără de 21 de ani, din comuna Tinca, județul Bihor, pasageră în autoturism, a suferit leziuni ușoare.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

*

Iteu / Autoaccidentare.

Vineri, 5 iulie a.c., la ora 00.15, pe drumul comunal 125, în localitatea bihoreană Iteu, un bărbat de 30 de ani, din localitatea Sântandrei, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Dijir – Cohani, într-o curbă înspre dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe spațiul verde din partea stângă a direcției sale de deplasare, a revenit pe partea carosabilă și s-a răsturnat într-un canal colector.

În urma accidentului rutier, conducătorul autoturismului a suferit leziuni ușoare.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

*

RECOMANDĂRI PREVENTIVE

ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO:

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

– Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă!

– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

– Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

– Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule!