Vineri, 22 februarie a.c., la ora 19.45, pe drumul comunal 231 – Finiș, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din comuna Finiș, județul Bihor, în timp ce transporta cu un autotren 6 metri cubi de lemne pentru foc, de esență fag, în mod repetat, în baza aceluiași aviz.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că materialul lemnos transportat nu corespundea din punct de vedere al speciei cu cel menționat în avizul prezentat.

Materialul lemnos, în valoare de 960 lei, a fost confiscat și predat la Ocolul Silvic Beiuș, iar societatea comercială care efectua transportul a fost sancţionată contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010 mod., cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

De asemenea, sâmbătă, 23 februarie a.c., la ora 15.45, pe drumul județean 795/A, în localitatea bihoreană Șumugiu, polițiștii din Lăzăreni și Sântandrei au depistat în trafic un bărbat de 56 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce transporta cu o autoutilitară 1,5 metri cubi de material lemnos, specia carpen, fără aviz de însoțire a transportului de material lemnos.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos fără documente legale a fost confiscat și predat în custodie la Ocolul Silvic Lăzăreni.

De asemenea, duminică, 24 februarie a.c., la ora 10.50, pe strada George Enescu din municipiul Oradea, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un bărbat din Oradea, în timp ce transporta cu o autoutilitară un metru cub de material lemnos, de esență fag, în valoare de 500 de lei, fără a avea aviz de însoțire a transportului de material lemnos.

Și în acest caz orădeanul care efectua transportul de material lemnos fără documente legale a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodia Cantonului Silvic Băile 1 Mai.