Intenția Primăriei Oradea transmisă printr-un comunicat de presă este ca în următorii doi ani curțile unităților de învățământ din municipiul Oradea să fie asfaltate și dotate cu porți de handbal și panouri de baschet. În acest sens a fost înaintat către Serviciul Achiziții Publice Caietul de sarcini și Referatul de necesitate în vederea încheierii unui acord-cadru pentru realizarea acestor lucrări cu valabilitate 2 ani. Prin aceste investiții municipalitatea urmărește crearea unor condiții mai bune pentru desfășurarea învățământului în municipiul Oradea.
 
Până în prezent au fost finalizate lucrările de asfaltare a curții și refacerea trotuarelor de la Liceul Teoretic German Friedrich Schiller, lucrare în valoare de 135.258,85 lei fără TVA. Au fost, de asemenea, refăcute împrejmuirile clădirii liceului, valoarea execuției fiind de 47.841,86 lei, fără TVA.
 
Lucrările de asfaltare a curții interioare și refacerea trotuarelor la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu au fost de asemenea finalizate, valoarea acestora fiind de 153.798,75 lei fără TVA. La ambele licee lucrările efectuate cuprind montarea unor rigole și guri de scurgere pentru colectarea apelor pluviale, precum și marcarea terenurilor de sport cu marcaje pentru teren handbal și baschet, respectiv dotarea acestora cu 2 porți de handbal și 4 panouri pentru baschet.
 
Lucrări similare au avut loc la Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir, unde valoarea totală a lucrărilor de asfaltare, modernizare, dotarea cu porți de handbal și panouri de baschet și realizarea marcajelor și a canalizării pluviale a fost de 117.629,90 lei fără TVA.
 
Lucrările la Școala Gimnazială Lucreția Suciu au constat în asfalatarea curții, execuția de trotuare de acces la corpurile C1 si C2, realizarea marcajelor, montarea a două porți de handbal și două panouri de baschet, realizarea unor guri de scurgere pentru colectarea apelor pluviale, valoarea totală a acestora fiind de 102.999,47 lei fără TVA.
 
La Grădinița nr. 25 situată pe Str. Zalăului nr. 11, lucrările au constat în repararea asfaltului din curte, reparația trotuarelor de acces în grădiniță și ridicarea la cote a căminelor. Valoarea acestor lucrări a fost de 27.645,43 lei fără TVA.
 
Lucrarea având ca obiectiv asfaltarea curții și refacerea trotuarelor la Liceul Teoretic Aurel Lazăr, în valoare de 43.734,82 lei, fără TVA, a fost contractată, urmând a fi executată în cursul lunii august.
 
Până la începerea anului școlar 2018-2019, municipalitatea are în vedere executarea unor lucrări de asfaltare a curților la următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială Avram Iancu, Grădinița Waldorf, Creșa nr. 11, Școala Gimnazială Szacsvay Imre.