CSM Oradea s-a calificat în finala Superligii Naționale de polo pentru a 13-a oară consecutiv. Echipa antrenată de către Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu, manageriată de Dorin Roșca, a trecut de Corona Sportul Studențesc cu scorul general de 3-0 în semifinalele competiției.

Clasată pe locul al 3-lea la încheierea sezonului regulat, formația orădeană a început playoff-ul în deplasare, fiind nevoită să suțină primele două meciuri ale seriei cu Corona Sportul Studențesc la Brașov. CSM-ul a învins cu 5-3 în partida de deschidere, respectiv cu 8-7 în cea de-a 2-a. Seria s-a mutat la Oradea, unde CSM-ul a câștigat cu 11-8 în Meciul 3, ultimul al seriei.

Se întâmplă pentru a 2-a oară consecutiv ca CSM Oradea să depășească pe Corona Sportul Studențesc în semifinalele Superligii Naționale. În sezonul trecut seria a demarat la Oradea, încheindu-se tot cu 3-0 în favoarea bihorenilor.

Totodată, în acest sezon competițional, CSM Oradea a învins pe Corona Sportul Studențesc și în semifinalele Cupei României. În sezonul regulat al campionatului victoriile au fost împărțite, astfel încât rezultatul final al confruntărilor directe a fost de 6-2 în favoarea elevilor tandemului Costrăș-Cîmpianu.

În finală, CSM Oradea se va duela cu învingătoarea dintre Steaua București și Dinamo București. Prima conduce cu 2-0 la general după primele două partide și mai are nevoie de o victorie pentru a-și asigura prezența în ultimul act. Meciul 3 al acestei serii are loc pe data de 3 mai anul curent.

CSM Oradea are nouă titluri naționale. Bihorenii au câștigat ultimul trofeu în 2015, după care au fost învinși de fiecare dată în finală. Polo-ul orădean are un total de 12 titluri naționale, după ce AS Oradea a triumfat în 1928 la ediția inaugurală, iar Crișul Oradea a câștigat de două ori consecutiv în 1985 și 1986.