CSM Oradea primește vizita echipei CN Mataro în prima manșă a sferturilor de finală LEN EuroCup – ediția 2019/20. Partida are loc miercuri (30.10), ora 19:00, la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea, intrarea fiind liberă.

Formația antrenată de către Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu accesează LEN EuroCup după un parcurs solid în Champions League, unde a disputat zece meciuri în trei faze diferite. Va fi cel de-al 3-lea duel al echipei bihorene cu o formație iberică în actualul sezon competițional.

CSM Oradea a obținut șase victorii din șapte meciuri în competiția internă, în cadrul a două turnee ce au precedat confruntarea cu ibericii de la Mataro. De altfel, gruparea de pe Crișul Repede este ultima reprezentantă a României rămasă în competițiile continentale în acest punct al sezonului.

Centre Natacio Mataro a luat ființă în 1932. Clubul are secții de înot, polo, tenis de masă și triatlon.

CN Mataro se prezintă la Oradea cu un bilanț de două victorii și trei înfrângeri în actuala ediție de campionat din Spania. Ocupă locul 7 din totalul de 11 poziții. După ce a pierdut primele trei partide a reușit să le câștige pe următoarele două în competiția internă.

Pe plan european, Mataro a trecut în primul tur al LEN EuroCup de Antwerp și s-a calificat alături de Mediterrani. Apoi, în cel de-al 2-lea tur, a învins pe Noisy-le-Sec și Montpellier, pierzând cu Eger. Astfel s-a calificat în sfertturile de finală.

Mataro este locul în care Dorin Costrăș și-a desfășurat o bună parte a activității de antrenor. El a domiciliat aici, iar familia sa este în continuare stabilită în amintita localitate iberică.

Returul se va desfășura la Mataro, lângă Barcelona, pe 9 noiembrie anul curent.