CSM Galați a pierdut miercuri seara meciul de pe teren propriu cu CSM Oradea, scor 75-84 (22-13, 19-30, 12-21, 22-20) și au un bilanț de 3-2 în Liga Națională de Baschet Masculin, Conferința B. după acest meci.

Ogden jr. a marcat primele puncte ale meciului pentru echipa oaspete, apoi Mitrovici a egalat de la linia de libere. Ciotlăuș și Prijovic au dus Galațiul la 9-4. Neal și Richard au reduces deficitul la o singură lungime. Un coș de 3 puncte marcat de Petică a dus scorul la 16-9. Calenic a continuat run-ul gazdelor, pentru ca Stan să închidă primul sfert prin două reușite din interiorul semicercului, datorită cărora Galațiul conducea cu 22-13 după primele 10 minute.

Avansul de nouă puncte al gălățenilor se va păstra și în debutul celui de-al doilea parțial, când Mitrovic și Calenic le-au răspuns lui Carter și Markovic pentru a duce scorul la 26-17. Din acel moment, a urmat un run de 12-3 al orădenilor, prin care egalitatea a fost restabilită după cinci puncte consecutive marcate de Carter. Oradea trecea la conducere după un coș cu fault reușit de Mark Ogden, scor 29-32. Tudor Gheorghe a majorat diferența la șase puncte. Echipa lui Florin Nini a închis mai bine parțialul și s-a apropiat la două puncte înainte de pauza mare, după coșurile marcate de Prijovic și Mitrovic, scor 41-43.

Markovic a marcat primul coș din sfertul al treilea, iar Neal a majorat diferența de pe tabelă cu o triplă, înaintea coșului reușit de Stan. Markovic a marcat din nou din interior, iar tripla lui Holt făcea ca avansul oaspeților să fie de 10 puncte, scor 43-53. Oaspeții au continuat să domine sfertul, iar înaintea ultimelor 10 minute, tabela indica 53-64.

După aproape două minute fără coș marcat, Mitrovic a marcat primul în sfertul patru cu un coș de trei puncte. Carter a replicat imediat cu un coș de la distanță. Duelul de la distanță a continuat cu o nouă astfel de reușită a lui Mitrovic. Stan a reușit un and-one prin care a redus diferența la șase puncte, scor 61-67. Oaspeții au profitat de erorile gazdelor și la finalul partidei, tabela indica 75-84.

ImagineImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati