CSM CSU Oradea se va duela cu U-BT Cluj-Napoca în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Ambele formații au avansat în această fază a competiției după ce au învins cu 3-0 la general în prima fază a playoff-ului.

Avantajul terenului propriu aparține formației din Cluj-Napoca. Aceasta a terminat sezonul regulat pe locul al 2-lea. În schimb, CSM CSU Oradea s-a situat pe locul 3 în clasamentul sezonului regulat.

Roș-albaștrii au depășit BCM U FC Argeș Pitești în primul tur eliminatoriu. În schimb, U-BT Cluj-Napoca s-a revanșat pentru eșecul din sezonul precedent în fața Stelei București.

Semifinalele LNBM 2019 se vor disputa pe sistemul cel mai bun din cinci partide pe formula 2-2-1. Așadar, primele două partide ale seriei vor avea loc la Cluj-Napoca. Următoarele două se vor desfășura la Oradea, iar ultimul joc va avea loc din nou la Cluj-Napoca. Seria se încheie în momentul în care una dintre echipe ajunge la trei victorii.

Seria este programată să demareze pe data de 11 mai anul curent. Federația Română de Baschet urmează să stabilească și să anunțe programul jocurilor, în funcție de posibilitățile DigiSport de a le transmite.