Joi (04.07), la Mies, Elveția, s-a desfășurat ceremonia de tragere la sorți a preliminariilor și grupelor Basketball Champions League – ediția 2019/20. CSM CSU Oradea, din postură de campioană națională a României, s-a numărat între echipele ce au luat parte la extragere. Roș-albaștrii și-au descoperit oponentul din primul tur preliminar, dar și potențialul oponent din turul al 2-lea, respectiv eventualii adversari din faza grupelor, dacă vor ajunge acolo.

Astfel, în urma extragerii s-a stabilit că oponentul lui CSM CSU Oradea este Falco KC Szombathely, în primul tur preliminar. Prima manșă se dispută pe 17 septembrie 2019, în deplasare. Manșa a 2-a va avea loc pe 20 septembrie anul curent, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Falco Szombathely este campioana în exercițiu a Ungariei. Aceasta a avut un parcurs impecabil în drum spre această performanță, câștigând toate meciurile disputate în playoff (a terminat cu 3-0 toate cele trei serii disputate în fazele superioare). Echipa din Szombathely este campioană a Ungariei pentru a 2-a oară în istorie. Antrenorul echipei este slovenul Gasper Okorn, care și-a prelungit contractul pentru sezonul următor. De notat că a jucat finala campionatului din țara vecină de fiecare dată în ultimii trei ani, respectiv finala cupei în ultimii doi ani. Vom reveni cu mai multe informații despre echipa maghiară într-un material special destinat acestei formații.

Dacă se califică în turul al 2-lea, CSM CSU Oradea se va confrunta cu BK Ventspils, campioana în exercițiu a Letoniei. Prima manșă va avea loc la Oradea, pe 26 septembrie, iar returul se va disputa pe 29 septembrie, în deplasare.

Dacă se califică în faza grupelor, CSM CSU Oradea se va duela cu PAOK Salonic (GRE), Besiktas Istanbul (TUR), JDA Dijon (FRA), Neptunas Klaipeda (LTU), Brindisi (ITA), Zaragoza (ESP) și învingătoarea dintre Fribourg (SUI), Inter Bratislava (SVK) și Telekom Bonn (GER).

CSM CSU Oradea a semnat formularul de înscriere în FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Acesta va avea valabilitate dacă este eliminată în oricare din cele două tururi preliminare ale Basketball Champions League.