CSM CSU Oradea a obținut victoria în meciul de deschidere al seriei cu U-BT Cluj-Napoca, din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Partida a fost decisă după o repriză de prelungiri, rezultatul final consemnat fiind de 90-86.

Jocul a început cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Orădenii au deschis scorul și s-au desprins la două posesii, însă replica a venit prompt de la gazde. Clujul a trecut în avantaj și s-a desprins la șase lungimi, însă Richard a replicat de pe semicerc. CSM-ul a intrat în rotație și a găsit soluții de pe semicerc, apelând cu regularitate la aruncări de trei puncte. Scorul la prima pauză a fost de 21-21.

Sfertul al 2-lea a început cu o reușită pentru U-BT, însă Oradea a replicat având mai multe guri de joc. Roș-albaștrii au avut procentaj foarte bun de pe semicerc, însă gazdele au dominat la recuperare și au terminat repriza cu 68% la aruncările de două puncte, mizând pe Washburn și Dykes. Oradea a terminat repriza cu trei jucători având câte două greșeli personale, însă a marcat 15 puncte în prima jumătate după posesie pierdută de adversar. Scorul la jumătatea partidei a fost de 43-38 la jumătatea întâlnirii în favoarea roș-albaștrilor.

Repriza secundă a început cu un parțial de 8-2 în favoarea CSM-ului, tripla lui Pasalic mărind avantajul orădenilor la un nou maxim, de 11 lungimi. Arturas Valeika a întâmpinat probleme cu greșelile personale, însă formația antrenată de Cristian Achim a reușit să se mențină în avantaj. Clujul a reușit să se apropie, Dykes și Washburn fiind principalele arme la finalizare. Nicolescu a transformat două libere pentru a stabili scorul la intrarea în sfertul 4, de 63-58 în favoarea CSM CSU Oradea.

Markovic și Pasalic au găsit ținta de la mare distanță pentru a reface avantajul maxim consemnat, de 11 lungimi, cu opt minute și jumătate rămase din timpul regulamentar. CSM-ul a evoluat cu Nicolescu la poziția 4, utilizându-se astfel o formulă scundă, cu trei mânuitori de minge. Oradea a avut probleme în faza de atac, clujenii reușind să se apropie la un punct cu patru minute rămase de joc. Watson a oprit seria negativă a CSM-ului de la linia de pedeapsă, după care Valeika a fost descalificat pentru cinci greșeli personale. Dorsey a adus echipa gazdă în avantaj la intarea în ultimele două minute. Replica a venit de la Markovic, autor al unei triple, iar Watson a finalizat de la semidistanță pentru a desprinde Oradea la două posesii în ultimul minut. Washburn a restabilit egalitatea cu două slam dunk-uri, iar Achim a cerut timp de odihnă cu 8.2 secunde rămase din timpul de joc. CSM-ul nu a repus mingea în timp util, astfel încât posesia a revenit gazdelor, însă acestea nu au reușit să marcheze și partida a intrat în prelungiri.

CSM CSU Oradea a reacționat foarte bine după ce s-a văzut ajunsă din urmă și a reușit să treacă la conducere prin tripla lui Markovic. Watson și același Markovic au răspuns la orice încercare a amfitrionilor de a reveni la conducere, iar Kris Richard a dat lovitura de grație la ultima acțiune ofensivă a bihorenilor din acest meci. Astfel, roș-albaștrii au izbutit să obțină victoria în deschiderea seriei.

Nikola Markovic a avut 21 puncte, Kris Richard a adăugat 16 puncte, 6 recuperări, iar Giordan Watson a terminat cu 13 puncte, 5 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. Alți cinci jucători au avut între 7 și 9 puncte pentru Oradea. În replică, Kyndall Dykes a avut 29 puncte, iar Jason Washburn a totalizat 25.

Scorul general devine 1-0. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Meciul 2 are loc la Cluj-Napoca, marți (14.05), ora 20:30, în direct la DigiSport.