CSM CSU Oradea s-a reunit în cursul serii de vineri (10.08) în efectiv redus. La prima întâlnire au participat întreg staff-ul tehnic și administrativ, alături de nouă dintre jucătorii echipei.

 

Președintele clubului, Șerban Sere, a fost prezent la reunirea ce a avut loc la Arena Antonio Alexe, acolo unde împreună cu antrenorul principal, Cristian Achim, i-au întâmpinat pe jucători cu câte un scurt discurs în cadul căruia le-au comunicat sportivilor ce așteptări au de la ei în noul sezon competițional, transmite clubul orădean prin intermediul site-ului oficial.

La reunire au fost prezenți Laci Lazar, Mihai Gavrilă, Darius Meluț, Tudor Fometescu, Eduard Petrescu, Giordan Watson, Sean Barnette și Muhamed Pasalic. De asemenea, la reunire a fost prezent și Bogdan Țîbîrnă, jucător recent operat la genunchi. El urmează să înceapă programul de recuperare, revenirea pe parchet fiind preconizată pentru anul 2019.

Sportivii amintiți au trecut apoi la treabă, efectuând un scurt antrenament în pista de alergare din jurul terenurilor de tenis aflate în incinta bazei sportive Arena Antonio Alexe. Ședința a fost condusă de către preparatorul fizic al echipei, Marius Marinău. La ședință au mai participat antrenorul asistent, Milan Mitrovic, fizioterapeutul, Cristian Dan, respectiv medicul, Alin Iova.

De la reunire au absentat motivat ceilalți jucători. Sean Denison și Arturas Valeika ajung la Oradea în cursul serii de vineri (10.08), iar începând de sâmbătă (11.08) se vor alătura colegilor în programul de antrenamente. Kris Richard și Vaidas Kariniauskas vor face joncțiunea cu echipa pe parcursul zilelor următoare. Tot atunci va veni și Bobe Nicolescu, acesta fiind prezent în aceste zile în Lituania, pentru un camp de baschet.

În următoarele zece zile sportivii vor efectua antrenamente fizice. Ei vor lucra pe pista de alergare din incinta Arenei Antonio Alexe, în Băile Felix, pe stadionul Iuliu Bodola, respectiv în sala de forță de la Arena Antonio Alexe. Ședințele de antrenament vor fi mixate cu sesiuni de recuperare, iar lucrul cu mingea va fi introdus în program treptat, după această perioadă. Seria jocurilor de pregătire demarează pe 29 august, atunci când CSM CSU Oradea se va duela cu Szedeak Szeged, din Ungaria.