CSM CSU Oradea începe aventura în FIBA Europe Cup. Astăzi (17.10), cu începere de la ora 19:00, la Arena Antonio Alexe, campioana României primește vizita echipei s.Oliver Wurzburg. Partida este transmisă în direct la DigiSport și pe canalul YouTube al FIBA.

Formația antrenată de Cristian Achim vine după eșecul de la București. Roș-albaștrii vor încerca să obțină a 2-a victorie stagională și să înceapă cu dreptul în grupele FIBA Europe Cup, însă adversarul va fi unul extrem de combativ și redutabil din punct de vedere fizic.

Echipa germană se află în căutarea primului succes din acest sezon competițional. Wurzburg a pierdut cele două meciuri disputate în Bundesliga, fiind învinsă și în Cupa Germaniei. De notat că gruparea amintită a pierdut ambele partide din campionatul german la diferențe de două posesii, fiind în permanență aproape de adversar.

CSM-ul va juca fără Bobe Nicolescu și Sean Denison. Primul va lipsi o perioadă îndelungată, în timp ce canadianul a început deja să se antreneze, urmând să intre cât de curând în program normal de pregătire alături de colegii săi.

În FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea a fost repartizată în Grupa A. Alături de Wurzburg, ceilalți parteneri de întrecere sunt ZZ Leiden (Olanda) și Sakarya BSB (Turcia). Aceste echipe se duelează direct în celălalt meci al rundei inaugurale.

Regulamentul specific al competițiilor continentale organizate sub egida FIBA prevede că pe o listă de 12 jucători, cel puțin cinci trebuie să fie autohtoni. Totodată, trebuie notat că Giordan Watson este considerat jucător străin în arena internațională. În altă ordine de idei, în competițiile internaționale nu este valabilă regula obligativității folosirii unui jucător autohton sub 23 de ani.