CSM CSU Oradea susține primul joc din presezon în cursul zilei de astăzi (29.08). Roș-albaștrii primesc vizita echipei Naturtex SZTE Szedeák Szeged, din primul eșalon baschetbalistic al Ungariei. Confruntarea are loc la Arena Antonio Alexe, cu începere de la ora 18:00. Intrarea este liberă.
 
Provenită dintr-un oraș ce dă sportului una dintre cele mai redutabile echipe de handbal ale Ungariei și o formație cu tradiție în această disciplină pe bătrânul continent, echipa de baschet din Szeged se află de mai mulți ani în umbra concitadinei la nivelul sportului de performanță și implicit a rezultatelor. Totuși, baschetul este o disciplină spectaculoasă, astfel încât el are susținători și la Szeged.
 
Antrenată de un an de zile de către Andjelko Mandic, fost jucător și căpitan de echipă la CSM Oradea, respectiv fost tehnician în Liga Națională și Liga 1 a României la baschet masculin, formația maghiară vine după trei sezoane în care a ratat calificarea în playoff. De altfel, Szeged a promovat în primul eșalon maghiar la capătul sezonului 2009/10.
 
De notat că CSM CSU Oradea și Szged se dueluează la distanță de câteva luni după ce s-au confruntat într-un joc școală, tot la Oradea. Atunci a fost un antrenament fără public. De asemenea, echipele s-au confruntat în luna noiembrie a anului trecut, la Szeged, cu ocazia unui meci amical.