CSM CSU Oradea a pierdut Meciul 3 al finale Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Roș-albaștrii au cedat în confruntarea cu BC CSU Sibiu, scor 64-71. Partida a avut loc la Arena Antonio Alexe.

Meciul a început cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Jocul a fost echilibrat, cele două echipe succedându-se de opt ori la conducere pe tabela de marcaj. Ambele echipe au avut dificultăți în faza ofensivă, orădenii fiind dominați din nou la recuperare, chiar dacă în debutul jocului au reușit câteva recuperări ofensive. De altfel, CSM-ul nu a marcat niciun punct după recuperare ofensivă, iar CSU a avut 11 până la jumătatea partidei. Scorul la prima pauză a fost de 14-16.

Prestația ofensivă a echipei bihorene a fost modestă în sfertul al 2-lea, cu precădere la început în pofida reușitei lui Markovic. Sibiul a avut mai multă inspirație, reușind un parțial de 10-0 prin intermediul căruia s-a desprins la zece lungimi. Watson și Richard au transformat de pe semicerc, pentru a strânge la două posesii, după care același Watson a găsit ținta de pe semicerc și a strâns la o posesie. Sibiul s-a menținut în avantaj, Oradea având multe greșeli la construcție. Scorul la jumătatea partidei a fost de 28-31.

Repriza secundă a început mai bine pentru formația orădeană. Aceasta a trecut la conducere, însă formația oaspete a reacționat după un debut dificil. Echilibrul s-a menținut pe tabela de marcaj, însă Sibiul a revenit în avantaj, chiar dacă minim. Oaspeții au continuat să domine la recuperare și conduceau cu scorul de 47-44 la intrarea în sfertul decisiv.

Sfertul decisiv a început cu două acțiuni de excepție din partea lui Marc Carter, un coș de trei puncte și un capac, iar Zekovic a adus Oradea la conducere, scor 51-50, pentru ultima dată. Sibiul a replicat prin Dragoste, după care Falker, Hardy, Tohătan și Cooper au punctat pentru galben-albaștri. De asemenea, Tamulis a închis meciul cu o triplă în penultimul minut de joc, pe fondul lipsei de luciditate în jocul orădenilor. Sibiul s-a impus cu scorul de 71-64.

Giordan Watson a reușit 17 puncte, 4 pase decisive, Kris Richard a adăugat 16 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, iar Dragan Zekovic a terminat cu 13 puncte, 4 recuperări pentru CSM CSU Oradea. În replică, Kevin Hardy a totalizat 16 puncte, 7 recuperări, 5 intercepții, Randal Falker a adăugat 13 puncte, 8 recuperări, 4 capace, iar Lucas Tohătan a terminat cu 11 puncte.

Scorul general devine 2-1 pentru CSM CSU Oradea. Meciul 4 are loc marți (04.06), ora 19:00 tot la Arena Antonio Alexe, în direct la DigiSport.