CSM CSU Oradea a câștigat Meciul 2 al seriei cu BCM U FC Argeș Pitești, scor 74-73.Confruntarea, contând pentru primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19, a avut loc sâmbătă (27.04), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Similar jocului de deschidere al acestei serii, partida a demarat cu multe realizări pe tabela de marcaj de ambele părți. Nivelul de intensitate a fost vizibil în faza de atac. Oaspeții au trecut o dată la conducere, dar CSM-ul a avut inițiativa pe tabela de marcaj, conducând un cu un maxim de cinci puncte. Piteștiul a înscris ultimul coș al secvenței inaugural, unul de trei puncte, semnat Ciotlăuș. Scorul la prima pauză a fost de 26-26.

Secvența a 2-a a fost mai intensă din punct de vedere defensiv. Antrenorul Achim a mizat mai mult pe Sean Barnette în condițiile în care Zekovic a avut probleme cu greșelile personale. Defensiva CSM-ului a funcționat mai bine, lucru ce i-a permis să se mențină în avantaj pe tabela de marcaj. Elevii lui Florin nuni au oferit o replică solidă și s-au menținut aproape pe tabela de marcaj, scorul la jumătatea partidei fiind de 44-39.

Repriza secundă a fost extrem de echilibrată. Jocul ofensiv al formației orădene în secvența a 3-a a fost lipsit de creativitate, finalul acestei perioade de joc depinzând în totalitate de inspirația lui Kris Richard. Acesta a marcat șapte puncte, mai mult decât jumătate din punctele formației orădene în sfertul 3. Piteștenii au preluat conducerea în finalul acestei perioade de joc prin intermediul liberelor lui Jahii Carson. Orădenii au marcat ultimul coș și au egalat la 57 după 30 minute de joc efectiv.

Sfertul decisiv a demarat cu două coșuri și fault, Carter și Zekovic marcând primele șase puncte. Cel din urma a înscris apoi un coș de pe semicerc, iar Markovic a mărit avantajul bihorenilor la opt lungimi în minutul 35 al partidei. Oradea s-a desprins la un maxim de nouă punte, scor 72-63, cu patru minute înainte de final, respectiv 74-65, cu trei minute și jumătate rămase de jucat. De aici și până la încheierea partidei CSM-ul nu a mai amenințat coșul, toate aruncările consemnându-se pe finalul timpului de atac, fiind contestate de apărarea adversă. Bishop și Jeremic au strâns la un singur punct, iar Piteștiul a avut ultimul atac cu minus 1 pe tabela de marcaj. Korniienko și-a asumat aruncarea de pe semicerc, aceasta fiind imprecisă și meciul s-a încheiat cu scorul de 74-73.

Kris Richard a totalizat 21 puncte, 4 intercepții, Dragan Zekovic a adăugat 16 puncte, 6 recuperări, iar Giordan Watson a terminat cu 8 puncte, 7 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. În replică, Tony Bishop a reușit 19 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții pentru Pitești.

Scorul general a devenit 2-0. Seria, care se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide, se mută la Pitești. Meciul 3 are loc joi (02.05), ora 18:00, fiind transmis în direct la DigiSport.