CSM CSU Oradea a învins SCM Timișoara, scor 90-83, într-un meci contend pentru etapa a 7-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Partida s-a desfășurat sâmbătă (16.03), la Sala Constantin Jude, fiind transmisă în direct la DigiSport.

Partida a demarat cu Watson, Richards, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Ambele echipe au marcat cu ușurință în debutul întâlnirii, nivelul de apărare nefiind la un nivel foarte ridicat. Jocul colectiv, acțiunile purtate până la capăt și abilitatea de a se apropia foarte mult de coș au permis CSM-ului să se instaleze la conducere și să se desprindă. Scorul la capătul primului act era de 28-20.

Defensiva echipei bihorene a funcționat mai bine în secvența a 2-a. Roș-albaștrii au intrat în rotație, iar Marc Carter și Nikola Markovic și-au făcut simțită prezența în teren, primul la finalizare, iar al 2-lea cu precădere la serviciu. De asemenea, Muhamed Pasalic a contribuit la creație. Orădenii au avut probleme la aruncările de trei puncte, dar au terminat repriza cu 19/21 pentru 90% la aruncările de două puncte. Astfel, CSM CSU Oradea a intrat la vestiare în avantaj, scor 50-35.

Repriza secundă a demarat cu Watson, Pasalic și Richard în același timp în teren. CSM-ul a continuat să marcheze din interiorul semicercului și să se desprindă pe tabela de marcaj, însă Zekovic a fost sancționat cu cea de-a 3-a greșeală personală. Gazdele au redus din deficit, după ce orădenii au intrat în penalizare. Roș-albaștrii au terminat sfertul mai bine, desprinzându-se la 71-53.

Sfertul decisiv a demarat cu un parțial de 12-5 în favoarea echipei gazdă. Replica de venit de la Zekovic, autor a cinci puncte consecutive, după care Pasalic a găsit ținta de pe semicerc pentru a păstra un avantaj important pentru CSM la jumătatea secvenței a 4-a. Pe final echipa gazdă s-a apropiat pe tabela de marcaj însă formația din Oradea a reușit să se impună.

Dragan Zekovic a totalizat 19 puncte, Kris Richard a adăugat 15 puncte, Bobe Nicolescu a terminat cu 14 puncte, iar Giordan Watson și Nikola Markovic au încheiat cu 11 puncte pentru CSM CSU Oradea. Brandon Randolph a replicat cu 22 puncte pentru Timișoara.

Siimilar precedentelor partide, antrenorul Cristian Achim a optat să joace fără Pavle Reljic. De asemenea, din angrenajul echipei a absentat Laci Lazar, accidentat la umăr.

CSM CSU Oradea susține următorul meci miercuri (20.03), ora 16:30, în deplasare. Adversar este Steaua București. Partida contează pentru manșa a 2-a din sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin. În campionat, următorul joc are loc sâmbătă (23.03), ora 19:35, tot în deplasare, pe terenul lui BC CSU Sibiu.