Cristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, va participa la finele acestei săptămâni la Cursul Internațional pentru Antrenorii de seniori 2018. Evenimentul se desfășoară între 14 și 16 septembrie anul curent, la București.
 
Acest curs este obligatoriu, împreună cu participarea la alte două cursuri de perfecționare pentru antrenorii care lucrează în Liga Națională de baschet masculin. Între îndatoririle tehnicienilor ce activează în primul eșalon baschetbalistic al României intră și organizarea de trei cursuri zonale, a căror teme trebuie să corespundă cerințelor în vigoare din baschetul juvenil.
 
Astfel, antrenorul Cristian Achim va participa la cursurile programate sâmbătă (15.09) și duminică (16.09), la Arena de Baschet din capitală. El va absenta, motivat, de la cursurile de vineri (14.09), în ziua de deschidere a evenimentului organizat de către Federația Română de Baschet. Acest lucru se datorează faptului că echipa orădeană are programat un meci de verificare, vineri (14.09), ora 16:30, în compania lui KK Igokea Aleksandrovac. Accesul publicului la acest meci nu va fi permis.
 
După încheierea acestui meci, Cristian Achim va efectua deplasarea la București pentru cursul amintit. Tehnicianul CSM CSU Oradea se va întoarce la Oradea imediat după încheierea cursului pentru a fi prezent la ședința de antrenament a echipei, programată luni (17.09).