În data de 03-05 Mai 2019 se va desfășura cea de a IX-a ediție a celui mai mare concurs de robotică din zona de vest a țării, Robotics Championship. Locația desfășurării concursului va fi Complexul comercial ERA Shopping Park, mai exact sub cupolă.

Anul acesta se vor susține 11 probe în decurs de două zile, iar la final câștigătorii vor fi răsplătiți cu premii importante. Fiecare echipă participantă va concura cu roboții construiți și programați „in team” adică de către ei înșiși. Datorită creșterii vizibilității concursului pe plan internațional, ediția a 9-a ne va aduce și echipe participante din lumea largă pe lângă cele din țară. O echipă tocmai din Coreea de Sud și-a anunțat participarea. În total vor fi peste 120 de participanți. La această creștere în popularitate se datorează și colaborării cu cel mai mare eveniment de robotică din Europa și anume Robotex – Estonia. Această ediţie va include categoriile: Line Follower Junior (categorie dedicata liceenilor), Line Follower Classic, Line Follower Enhanced, Line Follower LEGO, Line Follower Turbo, Line Follower Drag Race, Mini Sumo, Lego Sumo, Mega Sumo, Micromouse, Free Style. Competiția va fi una colaborativă și între pasionați.

Evenimentul este organizat de către echipa Robotics Championship și Universitatea din Oradea, Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică, departamentul de Mecatronică și are scopul de a dezvolta studenții și elevii oferindu-le un avantaj semnificativ față de metodele convenționale de învățare. Prin organizarea acestui concurs dorim să deschidem colaborări internaționale între studenți și companii, în vederea asigurării dezvoltării noii generații de ingineri, programatori și proiectanți.

 

Pentru detalii suplimentare puteți să accesați:  https://rc.uoradea.ro/ro/ și https://www.facebook.com/RCoradea