Sâmbătă, 15 iunie, începând cu orele 20:30, Visit Oradea va organiza în Piața Unirii un concert de blues cu Berti Barbera și Nicu Patoi, în preambulul proiecțiilor dedicate Zilei Mondiale Art Nouveau.

Moștenirea Art Nouveau a orașului este unul din principalele atribute pe care Oradea le are și pe care în ultimii ani s-a bazat strategia de promovare și de dezvoltare turistică. Pornind de la investițiile în reabilitarea clădirilor din centrul istoric până la evenimentele care au scos în evidență această moștenire valoroasă de care ne bucurăm azi, patrimoniul Art Nouveau este un motor de dezvoltare important, atât pentru dezvoltarea turismului cât și inclusiv în atragerea de investiții sau fonduri nerambursabile.

Pornind de la experiența evenimentelor dedicate zilelor mondiale Art Nouveau, organizate de Primăria Oradea și Fundația de Protejare a Monumentelor, Visit Oradea își propune ca în apropierea datei de 15 iunie, în fiecare an, să pună bazele unor evenimente culturale dedicate patrimoniului Art Nouveau, perioadei „La Belle Epoque” și, nu în ultimul rând, celor care au contribuit decisiv la realizarea acestor bijuterii arhitecturale și a unui context cultural extrem de bogat în Oradea.

În 2019, pe data de 15 iunie, se împlinesc exact 100 de ani de la ultima zi de mandat a primarului Rimler Károly. După 17 de ani de mandat ca primar al orașului Oradea, în care de fiecare dată a pus în prim-plan interesele orașului, în întreaga sa complexitate culturală, etnică și religioasă, acesta a lăsat în urmă un oraș în plină dezvoltare și cu o unicitate aparte la nivelul întregii regiuni.

Concertul din data de 15 iunie și evenimentele care sărbătoresc ziua mondială Art Nouveau, sunt un simbol al aprecierii și mulțumirii pentru aportul pe care Rimler Károly l-a avut în dezvoltarea orașului și deopotrivă pentru toți cei care au contribuit decisiv la construcția unui centru istoric distinctiv european și nu în ultimul rând, pentru a pune în valoarea acest element de unicitate al orașului Oradea.

Concertul se va organiza în Piața Unirii, zona intersecției străzii Alecsandri cu Piața Unirii, urmând ca la încheierea acestui concert să înceapă spectaculoasele proiecții  pe clădirile din Piața Unirii.