În data de 05.07.2019, în jurul orei 18.19, la Punctul de Trecere al Frontierei Borș, județul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul sârb  D.Z, în vârstă de 49 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Slovenia.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un pașaport, o carte de identitate și un  permis de conducere eliberat de autorităţile din Slovenia.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că bărbatul  nu  deţine permis de conducere.

Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat că și-a obținut setul de documente falsificate  în cursul lunii decembrie 2015, în Germania, cu ajutorul unui cetățean albanez, a cărui identitate nu o cunoaște, în schimbul sumei de 4.000 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor  de  conducere pe drumurile publice a  unui autovehicul fără a poseda  permis  de conducere, fals privind identitatea și de uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.