Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au depistat un bărbat din România care conducea un automarfar radiat din circulaţie.

În data de 10.01.2019, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român C.F., în vârstă de 34 de ani, la volanul unui automarfar marca IVECO, înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor, seminţe de floarea soarelui, cu destinaţia Ungaria.

La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă  documentele de identitate şi documentele autovehiculului.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că certificatul de inspecţie tehnică periodică prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră au constatat că automarfarul a fost radiat din circulaţie.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că este angajat la societatea care deține automarfarul și nu avea cunoștință despre faptul că documentele nu sunt autentice, iar autovehiculul este radiat din circulaţie.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatirculat, uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.