Cercurile întunecate din jurul ochilor pot fi cauzate de o lista lungă de factori declanșatori, printre care producția mai crescută de melanină, genetică și alergiile. Acestea din urmă pot fi rezolvate ușor prin tratamentele pentru alergii. Cu toate acestea, o cauza ascunsă, adesea trecută cu vederea, poate fi în controlul tău, arată cercetările.

Cum afectează lipsa hidratarii pielii apariția cearcănelor

Dacă ai nevoie de un alt motiv pentru a ține pasul cu o hidratare adecvată, sigur va fi acesta: „Deshidratarea constanța poate determina micșorarea țesuturilor corpului, inclusiv a pielii de sub ochi, ceea ce accentuează aspectul cearcănelor”, spune dermatologul Andrea Suarez pentru MindBodyGreen. Așadar, consumul adecvat de apă pe parcursul zilei va hidrata pielea din interior și va estompa vizibil cearcănele.

Un ingredient secret

Dar apă nu este singură opțiune. S-a descoperit că un anumit supliment alimentar, studiat deja de oamenii de știință, ajută semnificativ la creșterea hidratarii din interior a pielii. Este vorba despre Astaxantina. Pe lângă beneficiile pe care le are pentru întregul corp, cum ar fi prevenția bolilor cardiovasculare și susținerea sanatatatii creierului, astaxantina este un ingredient minune pentru intinerirea pielii și eliminarea cearcănelor deopotrivă.

 

Într-un studiu clinic recent, participanții au raportat îmbunătățiri semnificative ale nivelului de umiditate (în special în jurul ochilor), elasticitate a pielii îmbunătățită și, per total, un aspect mai tineresc. Un alt studiu clinic a constatat că ingredientul poate ajută chiar și la capacitatea pielii de a reține hidratarea.

Nu degeaba astaxantina poate fi găsită în multe suplimente de frumusețe astăzi, împreună cu alte ingrediente de ultima generație pentru a ajută la estomparea petelor pigmentare și la netezirea liniilor fine.

 

În concluzie, deshidratarea cronică a pielii poate fi o cauza majoră a apariției cearcănelor și a accentuării lor. Desigur, să bei suficientă apă este prima măsură pe care o poți lua, însă ia în calcul și ingrediente care îmbunătățesc hidratarea generală a pielii, cum ar fi astaxantina. Cât despre produse aplicate pe piele, îți recomand serurile cu acid hialuronic și ceramide.

Sursa: andreearaicu.ro