Echipa OTL a concurat la prima ediție a Campionatului European al șoferilor de autobuz, competiție găzduită de Berlin, în perioada 21-22 septembrie. România a fost reprezentată de Mariana Mirela Plava și Adrian Călin Rus, însoțiți în capitala Germaniei de Daniel Drugaș, șef de coloană, manager de transport la OTL. Ei s-au întrecut cu alți 40 de colegi din 16 țări din metropole majore ca Paris, Moscova, Milano sau Budapesta.

„Oradea are șoferi de autobuze foarte buni; cea mai bună evaluare este numărul foarte mic de incidente. Avem doar 20-25 de tamponări ușoare într-un an iar accidentele grave sunt aproape inexistente într-un oraș în care traficul devine, pe zi ce trece, tot mai dificil”, a declarat Drugaș, prezentând echipajul OTL.

Concurenții au avut 8 probe dificile în cadrul cărora și-au arătat îndemânarea în conducerea diferitelor tipuri de vehicule de transport urban. O probă extrem de dificilă a fost cea de conducere cu bordul acoperit a unui autobuz electric. Fără a auzi zgomotul motorului ca la mașinile clasice, concurenții au avut ca sarcina să circule cu viteza de 15 km pe oră.

Campionatul European de la Berlin, desfășurat în centrul orașului, a strâns peste 5.000 de spectatori în fiecare zi și a fost transmis live, pe internet, cu zeci de camere, amplasate inclusiv în cabina șoferilor.

„Faptul ca am fost filmati tot timpul si urmariti de mii de spectatori, ne-a sporit emotiile” au spus, după concurs, cei doi șoferi profesioniști ai Regiei de Transport Local din Oradea, încântați de experiența prin care au trecut și despre care cred că ar trebui implementată și în România prin concursuri între societățile de transport local din marile orașe.

Trailer_BUS-EM2018_Berlin

Publicată de Bus-EM European Busdriver Championship pe Marţi, 11 Septembrie 2018