CSM CSU Oradea a oficializat legitimarea lui Cătălin Baciu. Pivotul în vârstă de 30 ani, înalt de 2.14 metri, se alătură campioanei României după un sezon alături de SCM Timișoara.

În sezonul 2018/19, Baciu a bifat 34 apariții în Liga Națională și patru în Cupa României pentru alb-violeți, având medii statistice de 5.9 puncte, 4.0 recuperări (1.3 ofensive), 0.4 intercepții și 0.4 capace în 14:03 minute pentru 8.6 la eficiență. De asemenea, a avut procentaje de 64% la aruncările de două puncte și 66% la linia de pedeapsă.

Baciu a debutat în baschetul românesc alături de U-Mobitelco Cluj-Napoca. El a făcut parte din echipa națională U18 care a obținut promovarea în Divizia A în urmă cu 13 ani, la Campionatul European găzduit la Sibiu.

Bobo a jucat la nivel universitar pentru Clemson Tigers, în NCAA Division 1, între 2008/12. În vara anului 2012 a fost legitimat de U-Mobitelco Cluj-Napoca, alături de care a jucat patru sezoane. Între 2016 și 2018 a evoluat la CSM Steaua EximBank București, alături de care a disputat două finale de campionat.

Baciu nu a fost nominalizat în lista lărgită a primei reprezentative a României pentru acțiunea din această vară. Prim urmare, el se va putea alătura noii sale echipe de club încă de la începutul pregătirii.

De notat că CSM CSU Oradea a anunțat despărțirea de Bogdan Țîbîrnă. Acesta a petrecut ultimii șapte ani și jumătate alături de formația bihoreană, câștigând alături de aceasta trei titluri de campion al României.