Direcția de Asistență Socială Oradea derulează din luna aprilie 2014 campania de informare publică „Singuri acasă – ai grijă de copiii tăi oriunde te afli!” pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

În contextul în care această categorie de copii este una deosebit de importantă, instituția noastră oferă servicii de consiliere și suport psihologic gratuit, atât copiilor cât și persoanelor în grija cărora rămân aceștia după plecarea părinților în străinătate.

Având în vedere faptul că este perioada vacanței de vară, când mulți părinți revin în țară, DAS Oradea organizează în data de 07.08.2019, orele 10.00, la sediul nostru situat în municipiul Oradea, strada Primăriei nr. 42, mansardă (sala de şedinţe) o întâlnire prin care dorim să-i informăm pe părinți cu privire la obligaţiile care le revin în situația în care intenționează să plece la muncă în străinătate, ţinând seama de faptul că lipsa părinților ori a reprezentantului legal poate determina limitarea accesului copiilor la servicii de sănătate, educație și beneficii sociale.

Complementar serviciilor de informare, pentru copiii din mun. Oradea, rămași acasă în urma plecării părinților la muncă în străinătate, lipsiți de afecțiunea și supravegherea acestora, Direcția de Asistență Socială Oradea a organizat mai multe evenimente: spectacole de teatru, întâlniri, programe de educaţie parentală destinate atât părintelui care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului după plecarea celuilalt părinte la muncă în străinătate, cât şi persoanelor desemnate pentru a se ocupa de creşterea şi îngrijirea copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

Totodată, vă informăm că în perioada 26.08-30.08.2019 vom organiza la Centrul de Îngrijire de Zi, situat în municipiul Oradea, str. Traian Lalescu, nr. 3C, o tabără de vară pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, în cadrul căreia vom desfăşura diverse jocuri şi activităţi de cunoaştere, amuzante, de abilitate, etc. Ne dorim ca prin această tabără, copiii să dobândească abilităţi şi experienţe noi, să îşi cultive spiritul de observaţie, memoria, atenţia, fantezia, gândirea şi spiritul artistic.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să sunați la numerele de telefon: 0259/441677(int.113), 0730/270206, email: [email protected],  persoană de contact: George Ghideu-Şef serviciu.