Un bucureștean cu dublă cetățenie, română și ucraineană,  va fi trimis în judecată, după ce polițiștii bihoreni au finalizat cercetările în dosarul în care bărbatul a fost cercetat pentru contrabandă de țigări. Prejudiciul la bugetul statului se cifrează la peste 3,4 milioane lei.

 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările față de un bărbat de 48 de ani, din municipiul București, cetățean român și ucrainean, bănuit de comiterea infracţiunii de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni îl bănuiesc pe acesta că, la 5 decembrie 2019, în calitate de administrator de fapt al unei societăți comerciale cu sediul în comuna Săpânța, județul Maramureș, ar fi depozitat la punctul de lucru al societății, situat în comuna Borș, județul Bihor, 4.540.000 de țigarete, ascunse în 64 de baloți de hârtie, cunoscând că provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, țigarete care ar fi urmat să fie plasate pe piața neagră pentru comercializare”, a transmis IPJ Bihor.

Țigaretele netimbrate, de mărci diferite, au fost descoperite și confiscate de polițiștii bihoreni în urma unei percheziții efectuată la punctul de lucru al societății, din comuna bihoreană Borș, pentru documentarea și probarea activității infracționale a administratorului acesteia.

Prejudiciul cauzat în acest mod bugetului consolidat al statului este de 3.401.679 lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările în cauză și au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a bărbatului de 48 de ani.

Sursa: Realitatea de Bihor