Au fost finalizate lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a Blocului operator de ginecologie și a Secției de ginecologie de la Maternitatea Oradea, acestea urmând să fie puse la dispoziția pacientelor din data de 2 decembrie.

Anunţul a fost făcut de primarul Florin Birta într-o conferinţă de presă, azi, 25 noiembrie, în prezența președintelui Consiliului Județean Ilie Bolojan şi a managerului Spitalului Clinic Județean dr. Gheorghe Carp şi a cadrelor medicale.

Noul bloc operator de ginecologie se compune din trei săli de operație, terapie intensivă cu 10 paturi, Secția de ginecologie dispunând de 30 de paturi. Realizarea acestuia a fost necesară pentru a putea fi eliberată vechea clădire, care este într-o stare improprie actului medical.

Partea de construcție a fost finanțată de  Ministerul Sănătății, Consiliul Local, dar și din veniturile proprii ale spitalului. Pentru lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a Secției de ginecologie, Staționar III, Ministerul Sănătății a alocat 8 milioane de lei, iar Consiliul Local 900.000 lei.

În afară de aceste lucrări de construcție, am accesat și un proiect european în valoare de 1.200.000 euro, necesar pentru achiziția meselor de operații, a lămpilor pentru sălile de operații, pentru fluxul de aer laminar, tunuri laparoscopice, pentru realizarea sălilor în sine, dar și pentru achiziția altor dispozitive și aparaturi medicale necesare într-un bloc operator modern, plus sistemul de transmitere video a intervențiilor chirurgicale.

În partea constructivă, această clădire practic a fost refăcută în totalitate, s-au făcut recompartimentări, au fost introduse gaze medicale, au fost introduse acele stații obligatorii pentru gaze medicale, iar dotarea spitalului este cea mai modernă.

Sunt chiar foarte mulțumit pentru că în cazul în care nu ar fi existat aceea conlucrare perfectă dintre Ministerul Sănătății, care a alocat 8 milioane de lei, Primăria Oradea care a alocat 900 mii de lei, donații în valoare de 100 mii de lei, precum și contribuția proprie a Spitalului Județean, în valoare de 7 milioane lei, astfel că această secție și bloc operator cu terapie intensivă într-adevăr să se prezinte impecabil, pentru binele pacientelor și cadrelor medicale, deoarece toată lumea are dreptul să aibă condiții corespunzătoare„, a spus dr. Gheorghe Carp.

Sursa: Realitatea de Bihor