Mai mulţi copii din Oradea, care urmează cursurile unei grădiniţe private, au ajuns la spital, cu vărsături şi febră, în cazul a doi dintre ei confirmându-se îmbolnăvirea cu salmonella.

Unul dintre copiii care urmează cursurile Centrului Crescendo Montessori a ajuns zilele trecute la spital, cu stări de vomă şi febră, fiindu-i pus diagnosticul de enterocolită. Ulterior şi alţi copii au ajuns la spital, toţi suspecţi de enterocolită, pentru ca, după efectuarea analizelor, să se confirme infestarea cu salmonella. Îmbolnăvirile au fost confirmate şi de către şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă. „Zece copii au fost afectaţi. Doar trei dintre ei au fost suspecţi de salmonella şi doar în cazul a doi dintre ei rezultatul a fost pozitiv”, a precizat dr. Rahotă.

Directoarea instituţiei de învăţământ consideră că vinovată de aceste îmbolnăviri ar fi firma de catering. „Totul indică că acest lucru s-a întâmplat la servirea prânzului din data de 13 iunie, care a avut ruladă de curcan în meniu. Nu toată rulada de curcan a fost afectată, ci doar porţiuni negătite termic corespunzător, ceea ce şi demonstrează numărul de copii neafectaţi din punct de vedere medical”, transmite directoarea Anca Raluca Pop, acuzând firma de catering de încălcarea propriilor norme de igienă şi manipulare.

La rândul său, patronul firmei de catering, al cărui copil învaţă la grădiniţă şi s-a numărat printre cei care au acuzat, spune că nu poate să-şi explice ce s-a întâmplat, preferând să aştepte concluziile anchetei demarate de DSP Bihor. „Aceeaşi mâncare am servit-o şi la restaurant, era la meniul zilei, şi nu am mai avut nicio reclamaţie”, spune Raul Sasca, patronul firmei de catering.

Unii părinţi nu sunt, însă, dispuşi să aştepte finalizarea anchetelor, hotărâţi fiind să dea grădiniţa în judecată. Mai mult, au anunţat că îşi vor retrage copiii de la această unitate de învăţământ, anunţ în urma căruia directoarea Anca Raluca Popa a comunicat faptul că grădiniţa se închide.