Bianca Benea, sportivă legitimată la CSM Oradea, a participat pentru prima dată în carieră laCampionatele Mondiale de scrimă pentru seniori. Evenimentul s-a desfășurat la Budapesta, în cursul lunii iulie 2019.

În întrecerea de spadă feminin individual, Bianca Benea a trecut de faza grupelor și a avansat pe tabloul de 128. Aici sportiva de la CSM Oradea s-a duelat co o altă româncă, Amalia Tătăran.Benea a fost învinsă cu 15-6, ratând calificarea pe tabloul de 64. Bianca a fost clasată pe locul 83.

Cea mai bună clasare pentru România în proba individuală de spadă feminin a obținut-o Ana Maria Popescu, locul 9. La concursul individual au luat startul 188 de sportive.

În competiția pe echipe, Bianca a tras alături de Ana Maria Popescu, Maria Udrea, respectiv Amalia Tătăran. Iată parcursul României în întrecerea de spadă feminin pe echipe:

Tabloul de 16, vs Coreea de Sud, scor 42-45
Locurile 9/16, vs Ungaria, scor 45-37
Locurile 9/12, vs Germania, scor 45-30
Locurile 9/10, vs Franța, scor 32-45

Reamintim că în luna iunie anul curent, Bianca Benea a participat la Campionatele Europene de scrimă pentru seniori – ediția 2019. Evenimentul a avut loc la Dusseldorf. Sportiva de la CSM Oradea s-a clasat pe locul 30 în proba individuală de spadă feminin. La acel concurs au luat startul 88 de spadasine din Europa.