Peste 48.500 de țigarete nemarcate și alcool fără documente legale, descoperite și confiscate de polițiștii bihoreni, în urma controlului efectuat la o societate comercială din Oradea.

Duminică, 14 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în cadrul unui control economic efectuat,  au depistat în flagrant delict un bărbat de 52 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce deținea, depozita și comercializa la sediul social al unei societății orădene, în cadrul căreia deține calitatea de  administrator și asociat unic, respectiv într-un local public din Oradea, 48.560 de țigarete (2.428 de pachete cu țigări) nemarcate legal, de diferite mărci (anexăm foto).

Întreaga cantitate de țigarete nemarcate legal, descoperită la sediul societății respective, a fost indisponibilizată, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 35.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă, varianta asimilată – colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

Totodată, în cadrul controlului efectuat, au fost descoperiți 65 de litri băuturi alcoolice fără documente de proveniență. Băuturile alcoolice fără documente legale au fost confiscate, fiind aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de  8.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.12/1990r. privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Proprietarul localului în care s-au descoperit băuturile şi ţigările de contrabandă a fost reţinut pentru 24 de ore. Înformaţia a fost făcută publică, luni, la prânz, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa.