În data de 25.06.2019, în jurul orei 18.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul bulgar M.S., în vârstă de 40 de ani, la volanul unei autoutilitare, marca Citroen Jumper, înmatriculată în Bulgaria care transporta pe o platformă un autoturism marca Mercedes – AMG, fabricat în anul 2018.

La controlul de frontieră, cetăţeanul bulgar a prezentat, certificatul de înmatriculare pentru autoturismul în cauză. În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca “bun pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din  Italia, la data de 09.02.2019.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că a luat autoturismul  de la un prieten şi nu cunoștea faptul că acesta se afla în atenția autorităților.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 100.000 euro, va fi indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor la sediul S.T.P.F Arad. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale.

În data de 26.06.2019, în jurul orei 04.22, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român A.M., în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca BMW, model X6, înmatriculat în Spania.

La controlul de frontieră, tânărul a prezentat certificatul de înmatriculare pentru autoturismul în cauză. În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că mașina figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Spania.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că nu ştia că autoturismul este căutat de autorităţi.

Mijlocul de transport, în valoare de 86.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F Arad, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.