În data de 15.07.2019, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român G.I., în vârstă de 39 de ani, conducând un ansamblu rutier format din autoutilitară marca Mercedes Benz, înmatriculată în Bulgaria, şi remorca marca Syrius, înmatriculată în România. Pe platforma remorcii era transportat autoturismul marca BMW model 5L 520D, înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, cetăţeanul român a prezentat o copie a certificatului de înmatriculare pentru autoturismul transportat.

În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Germania.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că nu ştia că autoturismul este căutat de autorităţi.

Mijlocul de transport, în valoare de 70.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F Arad, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.