Luna trecută, în urma unei furtuni violente care a avut loc miercuri, 13 iunie 2018, zece monumente funerare din Cimitirul Municipal Rulikowski au fost distruse din cauza arborilor rupți și prăbușiți peste locurile de veci.
 
 
 
 
Pentru a preîntâmpina astfel de situații pe viitor, Administrația Domeniului Public (ADP) Oradea face un apel către orădenii care au locuri de înmormântare în concesionare să verifice dacă au pe morminte arbori înclinați sau al căror coronament este prea mare.
 
În situația în care constată că există astfel de arbori, concesionarii trebuie să depună o cerere de toaletare sau tăiere a arborilor. În caz contrar, eventualele pagube produse de acești arbori în cazul unor furtuni violente vor fi suportate de către cei care au locurile de veci concesionate.
 
Cererile pot fi depuse doar de către concesionarii locurilor de veci la Administrația Cimitirului sau la sediul ADP Oradea, din str. Gheorghe Dima, nr. 5, iar informații suplimentare pot fi obținute la tel. 0259/434.411.
 
Cererile trebuie să fie însoțite de o copie după contractul de concesionare sau după chitanță. După analizarea fiecărei solicitări în parte, urmează identificarea în teren a mormintelor vizate, precum și verificarea stării arborilor. Dacă cererile sunt întemeiate, se va trece la toaletare, respectiv tăiere, după caz, urmate de curățenie. Tarifele percepute pentru aceste operațiuni sunt 40 de lei, în cazul toaletării, iar dacă se impune doborârea, va fi percepută o taxă de 165 lei/fiecare arbore tăiat.