Dacă la sfârșitul anului trecut, publicul orădean a fost anunțat despre lansarea aplicației Walk’n’Smile disponibilă la acel moment doar pentru telefoane smart cu sistem Android, din luna februarie 2019 aplicația Walk’n’Smile este disponibilă și pentru telefoane smart cu sistemul IOS.

Aplicația Walk’n’Smile este acum disponibilă gratuit spre descărcare în magazinul de redare Google play – pentru telefoane smart cu sistem Android sau în magazinul de redare AppStore – pentru telefoane smart cu sistem IOS, precum și la linkul de pe pagina de pornire (https://rri.hu/citywalk/sources).

Scopul aplicației este de a promova mersul pe jos, stilul de viață sănătos și bucuria, deviza acesteia fiind „Să mergem și să zâmbim împreună!”

Cu această aplicație se pot face cele mai tari și haioase fotografii. În acest sens cei care au realizat aplicația vin cu următorul mesaj pentru utilizatori: „Umblă cu o girafă, struț, zebră, flamingo sau chiar un leu în orașul tău! Glisează o fotografie, trimite-o pe mass-media (Facebook, Instagram, Twitter etc.) și colecteaz-o! Poți face același lucru cu Christiano Ronaldo, Pink, Einstein, Chaplin sau chiar poți recrea faimoasa fotografie din Abbey Road cu Beatles.”

Functiile principale ale aplicației sunt:
– Walkbuddy – găsește un partener de mers pe jos
– WalKing – fii regele mersului pe jos – concurează cu prietenii tăi, mergi mai mult decât ei
– Rutele celebre -verifică câte procente din rute celebre precum Route 66, Bulevardul Las Vegas etc. faci zilnic pe baza numărului de pasi efectuați.
– Verifică dacă este oportun să mergi pe jos aici – evaluează oportunitatea de a merge pe jos în orașul tău
– Arderea caloriilor – poți afla câți pași trebuie să faci pentru a arde caloriile acumulate prin consumarea alimentelor preferate
– Protejează-ți mediul înconjurător: poți verifica cantitatea de CO2 pe care o salvezi prin simpla alegere de a merge pe jos

Aplicația Walk’n’Smile a fost creată și dezvoltată în cadrul proiectului CityWalk finanțat prin Programul Transnațional Dunărea de către unul dintre partenerii proiectului.

De menționat, că această aplicație se află în curs de perfecționare, iar în cazul în care vor apărea erori, acestea vor fi corectate pe parcurs până la finalizarea proiectului.

Despre proiectul CityWalk

CityWalk este un proiect finanțat prin Programul Transnațional Dunărea, din fonduri UE – FEDER și IPA și tinde spre constituirea de zone responsabile din punct de vedere energetic prin stabilirea de orașe pietonale în regiunea Dunărea. Acesta ajută orașele să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, poluarea fonică și să devină orașe mai sigure pentru locuitori, prin creșterea rolului unor forme mai durabile și mai active de mobilitate în mixul de transport urban, cum ar fi mersul pe jos și ciclismul. Proiectul se adresează provocării printr-o abordare holistică: îmbunătățirea mobilității urbane prin combinarea eficientă a diferitelor mijloace de transport și identificarea obstacolelor, dezvoltarea și punerea în aplicare a unui plan de abordare a acestor obstacole.

Proiectul CityWalk este implementat în cadrul unui parteneriat format din 13 parteneri din 9 țări, respectiv Slovenia, Ungaria, Bulgaria, Croația, Slovacia, România, Cehia, Austria și Serbia. Liderul de parteneriat al acestui proiect este Centrul de Cercetare Știintifică Bistra Ptuj din Slovenia, Primăria Municipiului Oradea fiind singurul partener de proiect din România.

Pentru mai multe informații despre proiectul CityWalk, puteți vizualiza: www.interreg-danube.eu/citywalk