Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, Primăria Municipiului Oradea și Comunitatea Evreilor & JCC Oradea, cu sprijinul Fundației pentru protejarea monumentelor istorice din județul Bihor și a Trattoria Mediterana, organizează luni, 24 septembrie, începând cu ora 18:00, un Cafe Concert cu ocazia aniversării a 140 de ani de la deschiderea sinagogii Sion din 1878 și pentru una din sărbătorile importante ale ritului mozaic, Sărbătoarea Corturilor SUKOT.

Evenimentul va începe la ora 18:00, cu o prezentare a Prim-rabinului de Oradea Rav. Shraya Kav, care va vorbi despre însemnătatea Sărbătorii Corturilor SUKOT. Intervenția acestuia va fi urmată de o scurtă prezentare a istoriei sinagogii Sion, susținută de arh. dr. Cristian Pușcaș. În jurul orei 18:30, sinagoga va fi gazda unui cafe concert susținut de trupa Orădeană Berki Band, care va anima atmosfera timp de aproximativ o oră și jumătate.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita capacității sălii. Sunteți așteptați pentru a sărbători unul dintre cele mai frumoase și importante obiective turistice din Oradea, Sinagoga Sion.