Anca Alexandrescu, realizator Culisele statului paralel, a vorbit, în exclusivitate la Realitatea PLUS, despre dispariția din țară, de 10 zile, a tatălui lui Vlad Pascu, de 19 ani, care a ucis doi tineri și a rănit alți trei în accidentul cumplit din 2 Mai. Anca Alexandrescu a dezvăluit și legăturile dintre Mihai Pascu și rechinul imobiliar Marin Gostin, cu influențe în zona serviciilor și fosta Securitate.

Anca Alexandrescu: Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu, asociat cu Marin Gostin, au conexiuni la cel mai înalt nivel

„Vlad Pascu este major deci răspunde pentru faptele sale. Am spus că și părinții ar trebui chemați, nu numai Mihai Pascu, dar și mama lui Vlad Pascu, Miruna Pascu.

Eu am avut informația că, atunci când a fost oprit (Vlad Pascu, n.r.) prima oară în trafic la Constanța de șeful Serviciului Rutier Constanța, s-ar fi aflat în mașină cu el și tatăl său și că ar fi fost postat și un live pe rețelele de socializare cu cei doi, care ulterior a fost șters, tocmai pentru a șterge urmele.

Eu am vorbit și despre Marin Gostin, am prezentat legaturile lui Gostin cu mafia imobiliară nu numai din București, ci și de la Constanța. Pentru că nu întâmplător Vlad și Mihai Pascu se aflau pe Litoral, ei au proprietăți și acolo, și este asociat cu acest Gostin Marin.

E foarte clar că au conexiuni la cel mai înalt nivel. Am prezentat public că în toată această combinație exista și un general SRI, generalul Anghel Ion.

Dl Marin Gostin, așa cum am demonstrat, din declarații de la DNA, din rechizitoriul dosarului fermei Băneasa a fost prezentat unor oameni de afaceri din Constanța ca fiind un apropiat al SRI.

Așadar, astfel ne putem explica că este dispărut pur și simplu Mihai Pascu, poate că este scos, că este acoperit. Aici trebuie să ne răspundă autoritățile statului, pentru că, după ce că a venit foarte târziu acest raport al Corupului de control. 

Încă lipsesc date importante. Unde se află tatăl lui Vlad Pascu?, pe de o parte. Pe de altă parte, cine sunt persanele care-l insoteau în mașină când a fost oprit a doua oară tânărul Vlad Pascu?, când i s-au găsit acel joint și pastilele. Nu știm cine sunt și de ce doar au fost legitimati si nu sunt dusi la sectia de politie.

Sunt întrebări care se nasc din lipsa de informații din acest desfășurător, care arată cumva că există încă oameni în sistem care vor să acopere niște lucruri.

Rapid ar trebui ca dl Predoiu să ceară aceste informații și să le facă publice, pentru că altfel nu putem decât să tragem concluzia că sistemul îi protejează în continuare”, a declarat Anca Alexandrescu la Realitatea PLUS. 

Anca Alexandrescu: Se învârt într-un cerc cu legături foarte puternice cu zona de servicii secrete, cu fosta Securitate 

„Eu am prezentat public săptămâna aceasta faptul că partenerul acestuia de afaceri, Marin Gostin, rechinul imobiliar, nu numai din Deltă, ci și din București, pentru că el avea drepturi litigioase și pentru pepiniera Tei-Boboc și pentru domeniul Ghica.

Nu este un personaj oarecare.

Era un subinginer de pe platforma Pipera în decembrie 1989 și s-a dus, pur și simplu, la Inspectoratul Genral de Poliție și s-a așezat pe scaunul fostului general Nuță, care a căzut cu elicopterul, a preluat conducerea acolo, a ajuns secretar general la Ministerul de Interne.

A primit și certificat de revoluționar, ulterior a fost si presedintele clubului Dinamo.

Deci ei se învârt într-un cerc care are legături foarte puternice atât cu zona de servicii secrete, cât și cu fosta Securitate. 

E normal sa ne punem intrebari unde se afla și cine îi protejează pe aceștia”, a concluzionat Anca Alexandrescu, realizator Culisele statului paralel. 

Cine este Marin Gostin, rechin imobiliar în București și supranumit „rechinul Deltei, legături și cu lumea interlopă

Marin Gostin este unul dintre rechinii imobiliari ai Capitalei, care, prin cumpărare de drepturi litigioase, a obținut terenuri în zone de lux din București.

După familia Pascu ies la iveală noi detalii revoltătoare despre rechinii imobiliari care s-au îmbogățit din litigii cu statul.  Marin Gostin, care, alături de soția sa, au făcut milioane de euro din case și terenuri cumpărate la preț de nimic. Sunt și acuzații grave de cămătărie, iar când nu își primeau datoriile înapoi, rechinii imobiliari apelau la oameni precum Sile Cămătaru. 

Pe vremea când la primăria Capitalei era Adriean Videanu, familia lui Vlad Pascu ar fi primit aprobare să construiască un hotel de 10 etaje pe terenul unde se află Parcul Școala Herăstrău. Deși se laudă cu ceasuri și mașini de lux, familia Pascu apare în acte săracă. Firmele deținute de ei au cifra de afaceri zero de mulți ani.

„Rechinul Deltei”, legături periculoase cu familia tânărului drogat care a ucis doi adolescenți pe litoral – Apelau la clanul Cămătaru

Gostin nu era la primul tun imobiliar.

„Culisele statului paralel”: Dezvăluiri despre cum dispar spațiile verzi din Capitală – cel mai mare JAF imobiliar. Caracatița retrocedărilor din Sectorul 2

Tunul imobiliar care a implicat shimburi de terenuri în cascadă are legătură cu una dintre cele mai prolifice dezvoltori imobiliare ale momentuli. Şi asta pentru că aici se construieşte drumul de legătură între Splaiul Dudescu şi Vitan Bârzeşti care implică inclusiv o pasarelă peste râul Dâmboviţa. 

Afaceristul poreclit „Rechinul Deltei” acţionează şi în Bucureşti

Practic terenuri virane fără nicio cale de acces civilizată devin o zonă extrem de circulată.  După doar câteva luni, Primăria Capitalei a început să facă exproprieri în zona respectivă. Deşi piaţa imobiliară era la pământ, Primăria oferea peste 200 de euro pentru fiecare metru pătrat expropriat.

„Este un exemplu tipic de afacere imobiliară pe seama statului. În mod normal nu ai cum să ştii momentul la care Primăria urmează să facă o investiţie. Sunt investiţii pe lista de aşteptare de 10-20 de ani, sunt altele care s-a decis să se facă în altă parte. Şi-atunci, dacă cineva ţi-a zis că investiţia urmează să se facă într-un an sau doi, este foarte oportun să cumperi”, spunea la acel moment Nicuşor Dan.

Marin Gostin, rechinul Deltei

Marin Gostin este același afacerist care a construit un hotel în Delta Dunării, fără a respecta legislaţia. Acesta şi-a îngrădit abuziv un golfuleţ din zona protejată a Deltei Dunării şi l-a transformat în propriul lac. Marin Gostin şi fiul său, Bogdan Marian Gostin, au ajuns să facă legea în Delta Dunării, în 2014. Aceştia deţin un hotel de lux în localitatea Murighiol, din judeţul Tulcea, o zonă protejată prin lege, care face parte din biosfera Deltei Dunării. Din 2010, când au devenit proprietari, nu au mai permis niciunei autorităţi locale sau naţionale să vină în inspecţie.

Legea Junglei în Delta Dunării! Patronii unui hotel de lux interzic autorităților să îi controleze

Marin Gostin s-a mai aflat în mijlocul unei adevărate caracatiţe imboliare, care a preluat domeniul Ghica. În 2012, presa a relatat pe larg afacerile necurate din jurul retrocedării domeniului fostului domnitor Grigore Dimitrie Ghica. Într-un articol amplu, jurnaliştii de la Adevărul au prezentat cum Palatul Ghica şi terenul aferent au încăput pe mâna unor rechini imobiliari, prin intermediul unei false moştenitoare.

Marin Gostin, rechin imobiliar şi în cazul Palatului Ghica

Potrivit Adevărul, schema a fost pusă la cale de omul de afaceri Marin Gostin, împreună cu soţii Adrian Ciorobea şi Virginica Tanţi Dumitrescu. Partenerii lui Gostin erau cunoscuţi pe piaţa cumpărării drepturilor succesorale şi litigioase. Cei trei au cumpărat, pe bani foarte puţini, drepturile succesorale de la Simone Helene Raletti – rudă prin alianţă a soţiei unuia dintre epitropii Aşezământului Ghica, principesa Eufrosina Ghica, decedată în 1940, care însă nu avea niciun drept la moştenire, după cum susţineau judecătorii. afaceristul Marin Gostin s-a ales cu 11 hectare, iar cealaltă parte i-a revenit cuplului Ciorobea – Dumitrescu.

Iar în noiembrie 2012, cu doar câteva luni înainte de a începe exproprierile pentru cel mai nou pod peste râul Dâmboviţa, Gostin a obţinut 1,25 milioane de euro sub forma unui împrumut pe care l-a garantat cu peste 7.000 de metri pătraţi de teren viran de la periferia Capitalei, din Sectorul 4. De aici rezultă un preţ de aproape 180 de euro pe metrul pătrat într-un câmp. Gostin cumpărase terenul cu doar două luni înainte.