În weekend, polițiștii bihoreni au aplicat amenzi în valoare totală de aproape 71.000 lei și au reținut 17 permise, pentru abateri constatate în trafic pe drumurile din județ. 

 

În perioada 4 – 6 decembrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Potrivit IPJ Bihor, ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 235 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 70.725 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 17 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute nouă certificate de înmatriculare și au fost constatate 25 de tamponări. 

89 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 11 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancționați cinci bicicliști, au fost sancționate cinci depășiri neregulamentare, iar 125 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

Printre cei care au rămas fără permis se află și un tânăr de 24 de ani din comuna bihoreană Derna care a fost depistat de polițiști gonind cu autoturismul cu 109 km/h, pe DN 19/E, în localitatea Chiribiș, 

„Conducătorul  auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile”, a transmis IPJ Bihor.    

Sursa: Realitatea de Bihor