În ultimele 24 de ore, polițiștii bihoreni au aplicat amenzi de aproape 18.000 lei, au reținut două permise și două certificate de înmatriculare și au întocmit două dosare penale.

 

 

Luni, 12 octombrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 17.760 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut două permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare și au fost constatate cinci tamponări. 

Din numărul total al sancțiunilor, 20 au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 14 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, două sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, iar 40 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

 

Totodată, în seara de 12 octombrie, pe strada Goethe din municipiul Salonta a fost depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

De asemenea, marți, 13 octombrie, la ora 00.25, pe strada Lavandei din municipiul Oradea, polițiștii de ordine publică orădeni au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din comuna Săvădisla, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului autoturismului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

 

 

Sursa: Realitatea de Bihor