Absolvenții care vor lua bacalaureatul fără probleme și nu vor aștepta rezultatul contestațiilor se vor putea înscrie la unul din cele 102 programe de studii de licență, încă de joi, 5 iulie. Pentru ceilalți, înscrierile se pot face până pe 1 august. Atenție, această dată include înscrierea la examenul de admitere la facultate, probele de concurs (unde este cazul), afișarea rezultatelor, contestațiile, confirmarea și redistribuirea locurilor disponibile.
 
Universitatea din Oradea scoate la concurs 5.660 de locuri la cele 102 de programe de studii licență, dintre care 1.700 sunt locuri bugetate, iar la cele 68 de programe de studii master sunt în total 3.066 de locuri, din care 800 locuri bugetate.
 
Cele 15 facultăți oferă o paletă largă de programe de studiu în toate domeniile fundamentale: matematică și științele naturii, științe inginenerești, științe biologice și științe biomedicale, știinţe sociale, științe umaniste și arte, știința sportului și educației fizice fiind una dintre puținele instituții de învățământ superior din România cu o gamă atât de variată de programe de studii care asigură formarea completă a studentului (licență, master, doctorat și studii postuniversitare).
 
Trebuie menționat că fiecare facultate are propriul calendar de admitere, acesta fiind afișat pe site-ul facultății și pe site-ul Universităţii din Oradea uoradea.ro – la secțiunea Admitere 2018 (admitere.uoradea.ro). Tot acolo se găsesc și detalii despre criteriile de admitere, documentele necesare și alte informații.