Limitarea timpului petrecut pe scaun sau în pat ar putea ajuta considerabil la prevenirea cancerului, potrivit unui studiu recent întreprins de cercetătorii nemți de la Universitatea Regensburg.

Studii recente arată că mare parte dintre noi își petrec în jur de 55% din timpul de la serviciu stând la birou, ceea ce duce la apariția cancerului intestinal în doar 10 ani. Statul la birou duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge și afectează producerea de insulină, două afecțiuni strâns legate de cancerul intestinal. Mai mult, cei care merg la sală sunt predispuși unui risc de două ori mai mare de a dezvolta o tumoră, dacă obișnuiesc după aceea să stea multe ore la birou. 

Angajații care lucrează aproape timp de 10 ani într-un job sedentar au probabilitatea dezvoltării unei tumoare intestinale de 94%. Cea mai bună metodă de prevenire este adoptarea unei vieți cât mai active.

 

Statul pe scaun crește riscul de diverse tipuri de cancer, boli de inimă și diabet, se arată în concluziile celui mai recent studiu realizat pe efectele sedentarismului asupra sănătății.

Fiecare două ore petrecute de o persoană în scaun, nemișcată, cresc cu 10% riscul de cancer endometrial, cu 8% riscul de cancer intestinal si cu 6% riscul de cancer la plămâni.

 

Oamenii de sțiință au ajuns la această concluzie după ce au analizat 43 de alte studii, într-o meta-analiză complexă, la care au participat peste patru milioane de persoane și au fost analizate 70.000 de cazuri de cancer.