Oradea / Minor acroșat în timp ce traversa neregulamentar.

Marți, 28 mai a.c., la ora 12.20, pe strada Margaretei din municipiul Oradea, un bărbat de 45 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism dinspre strada Gutenberg înspre strada Navigatorilor, a acroșat cu partea stângă față a autovehiculului un minor de 6 ani, din Oradea, care se angajase în traversarea neregulamentară a părții carosabile, pe trotinetă.

În urma accidentului rutier, minorul a suferit leziuni ușoare.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

*

Beiuș / Autoaccidentare, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum.

Marți, 28 mai a.c., la ora 08.53, drumul județean 76, o femeie de 50 de ani, din comuna Criștiorul de Jos, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Beiuș – Oradea, într-o curbă înspre stânga, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum – carosabil umed și a intrat în coliziune cu stâlpul parapetului metalic instalat în acea zonă.

În urma accidentului rutier, conducătoarea autoturismului a suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora a fost transportată la spital.

Polițiștii rutieri beiușeni continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

*

RECOMANDĂRI PREVENTIVE

ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO:

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

– Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă!

– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

– Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

– Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule!