Direcţia de Asistenţă Socială Oradea se îngrijeşte ca fiecare copilaş care frecventează cele 14 creşe orădene să beneficieze de cele mai bune servicii de îngrijire, supraveghere şi educaţie.

Unul dintre obiectivele majore este şi promovarea jocului ca formă de activitate, metodă, procedeu şi mijloc de realizare a demersurilor educaţionale la vârstele timpurii, important fiind ca jocul să se desfăşoare şi în aer liber.

Astfel, anul trecut, în cadrul unui eveniment de responsabilitate socială al cărui beneficiar a fost instituţia noastră, respectiv creşele orădene, s-a achiziţionat aparatură de joacă exterioară pentru copiii din două creşe.

În acest an, cu ajutorul unor persoane fizice şi juridice, care au înţeles importanţa implicării lor în nevoile comunităţii şi care au făcut donaţii, încă trei creşe orădene beneficiază de echipamente de joacă exterioară pentru copii.

Ne propunem ca până la finalul acestui an să dotăm şi celelalte creşe cu aceste echipamente de joacă pentru copii, atât de importante pentru o dezvoltare armonioasă a acestora.

Aparatura exterioară de joacă constă într-un ansamblu format din tobogane, leagăne pentru copii, covoare de cauciuc, adaptate vârstei copiilor de până la 3 ani, iar costul unui echipament se încadrează între 2.959 lei şi 3.699 lei.

Ne bucurăm că iniţiativa noastră a găsit deschidere din partea comunităţii şi mulţumim celor care au venit înspre noi şi au înţeles că numai împreună, administraţia publică locală şi societatea civilă, reuşim să facem proiecte frumoase şi utile pentru comunitatea noastră.

Un gest oricât de mic din partea comunităţii noastre cântăreşte atât de mult la dezvoltarea copiilor noştri.