Duminică, 25 noiembrie a.c., la ora 18.20, pe strada principală din localitatea bihoreană Alparea, un tânăr de 22 de ani, din comuna Oșorhei, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Oșorhei – Felcheriu, a accidentat mortal un bărbat de 82 de ani, din comuna Oșorhei, care se deplasa pe partea carosabilă, în aceeași direcție.

După producerea accidentului rutier, conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei fără încuviințarea poliției.

În urma verificărilor efectuate la fața locului, polițiștii Serviciului Rutier împreună cu  polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor l-au identificat cu operativitate pe tânărul de 22 de ani, bănuit că ar fi condus autoturismul implicat în accidentul rutier. Autoturismul respectiv a fost depistat la domiciliul acestuia, iar cel în cauză a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Oradea în colaborare cu polițiștii Biroului de Ordine Publică pe Șoseaua Borșului, la volanul unui autotren, în coloană, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Borș.

În urma cercetărilor efectuate și administrării probatoriului în cauză, polițiștii Serviciului Rutier l-au reținut pe bihoreanul de 22 de ani pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Luni, 26 noiembrie a.c., acesta va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, urmând a fi dispuse măsuri legale față de acesta.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului rutier.