Tabăra proeuropeană se află în uşor avantaj la referendumul pentru modificarea Constituţiei desfăşurat duminică, în paralel cu scrutinul prezidenţial.

Preşedinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, a declarat, luni dimineaţă, într-un briefing de presă, că, după numărarea voturilor din 98,6% din cele 2.219 secţii de votare, a rezultat că 50,18% dintre cei 1.467.808 alegători care au votat la referendum au răspuns „Da” la întrebarea: „Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Ceea ce înseamnă că 49,82% au dat un răspuns negativ.

„Reamintim că, pentru ca referendumul republican să fie declarat valabil, la el trebuie să participe cel puţin o treime din numărul de persoane înscrise în listele electorale. Legea se consideră adoptată dacă pentru aceasta a votat majoritatea cetăţenilor care au participat la referendum. Comisia va prezenta Curţii Constituţionale un raport despre cum s-au desfăşurat alegerile. (…) În termen de zece zile, Curtea Constituţională va confirma sau va infirma rezultatele plebiscitului”, a explicat preşedinta CEC.

AGERPRES