Astăzi, valorile termice vor marca o creștere ușoară. Vor fi înnorari mai ales ziua în estul, sud-estul, centrul și nordul țării. Temporar va mai plouă, în Dobrogea, local în Moldova, la munte și izolat în Transilvania. Vântul va avea intensificări în est, în sud-est și în extremitatea de sud-vest, local cu rafale de 50…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 22 de grade.

În București, valorile termice vor crestere fata de ziua precedenta. Temperatura maxima va fi de 19…21 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorari în primele ore ale intervalului.

La munte, valorile termice vor marca o crestere usoara, însa se vor situa în continuare sub mediile climatologice specifice la începutul lunii octombrie. Vor fi ploi slabe cantitativ, pe parcursul zilei, în zona Carpaţilor Orientali si Meridionali. La altitudini de peste 1700 m, trecator vor mai fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari, mai ales ziua, pe creste.

 
 

La mare, vremea va fi rece si închisa. Trecator va ploua, mai ales ziua. Vântul va avea intensificari temporare, cu rafale în general de 50 – 70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 17 grade.