Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a lansat critici la adresa președintelui Klaus Iohannis, sugerând că acesta ar putea, după încheierea mandatului său, să se dedice altor activități care să nu fie neapărat legate de politică.

Într-o intervenție de luni seară la Antena 3, Grindeanu, prim-vicepreședinte al PSD, a subliniat că intrarea în politică a foștilor președinți ai României, precum Traian Băsescu și Ion Iliescu, nu a fost o alegere înțeleaptă. Întrebat despre rolul pe care Iohannis l-ar putea avea în viitoarea coaliție guvernamentală, Grindeanu a spus: „De ce trebuie să-i găsim noi un rol lui Klaus Iohannis? Multe dintre fostele președinte, cu excepția lui Emil Constantinescu, au încercat să rămână în politică, iar eu nu cred că a fost o decizie judicioasă.”

Grindeanu a insistat că Iohannis are capacitatea de a contribui în alte domenii, valorificându-și experiența politică, fără a se implica în politică activă.

La rândul său, Klaus Iohannis a declarat recent, în SUA, referitor la o eventuală lege care să-i permită candidaturile la alegerile parlamentare, că nu își dorește o asemenea reglementare și că va avea grijă să nu fie adoptată. De asemenea, el a reafirmat că va încheia mandatul de președinte și nu va demisiona, anunțând că nu va candida la alegerile din decembrie din cauza opoziției față de modificarea legislației în favoarea unei singure persoane.

În privința propunerii legislative care îi permitea președintelui să candideze pe lista unui partid, senatorul PNL Daniel Fenechiu a menționat că inițiatorii și-au retras semnăturile, iar proiectul nu mai este în discuție.

Sursa: Newsinn