Rapid Bucureşti rămâne singura echipă din Superliga de fotbal fără victorie, după ce a terminat la egalitate cu Dinamo Bucureşti, 1-1 (0-0), duminică seara, în Giuleşti, în etapa a şasea.

Rapid a deschis scorul prin Claudiu Petrila (53 – penalty), după un henţ comis de Kennedy Boateng în careu, la un duel cu Luka Gojkovic. Lovitura de pedeapsă a fost acordată în urma sesizării arbitrajului video.

Kosovarul Astrit Selmani a restabilit egalitatea (79 – penalty), după ce tot el fusese faultat de Cristian Ignat, penalty-ul fiind dictat la semnalizarea VAR.

Rapid a avut o bară în prima repriză, prin Gojkovic (44), iar în repriza secundă Petrila a fost blocat in extremis de portarul Adnan Golubovic (74).

Dinamo a avut ocazii bune prin Selmani (57), blocat de portarul Benjamin Siegrist la 11 metri, şi prin Ahmed Bani (65), al cărui şut din careu a fost apărat de Siegrist.

În min. 58 a avut loc un incident la banca de rezerve a echipei Rapid, în urma căruia fundaşul dinamovist Maxime Sivis s-a ales cu tricoul rupt: Cristian Săpunaru, Filip Blazek (rezerve la Rapid), Bani şi Sivis au primit cartonaşe galbene.

Rapid a anunţat duminică faptul că atacantul kosovar Albion Rrahmani a plecat din ţară pentru a face vizita medicală la o altă echipă (Sparta Praga). Rrahmani a jucat 29 de meciuri pentru Rapid, marcând 18 goluri şi oferind 6 pase de gol.

Rapid are cinci egaluri şi un eşec în acest sezon.

Rapid şi Dinamo s-au întâlnit în principala competiţie internă de 116 ori, de 50 de ori a câştigat gruparea alb-roşie, de 40 de ori s-a impus formaţia giuleşteană, iar alte 26 de partide s-au terminat la egalitate. Palmaresul cu Rapid gazdă este de 59 de meciuri, 24 de victorii Rapid, 14 remize şi 21 de succese Dinamo, potrivit LPF.