Selecţionata Braziliei, cvintuplă campioană mondială, a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de fotbal Copa America, fiind învinsă de Uruguay cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare (0-0 la finalul timpului regulamentar), sâmbătă seara la Las Vegas (SUA).

Uruguayenii au comis 26 de faulturi pe parcursul meciului, pe care l-au încheiat în inferioritate numerică după eliminarea lui Nahitan Nandez, pentru o intrare dură asupra atacantului brazilian Rodrygo (74).

Între faulturi, simulări şi proteste neîncetate, au existat şi câteva sclipiri ale unor jucători, precum tânărul atacant brazilian Endrick (17 ani), care le-a dat bătăi de cap apărătorilor uruguayeni prin incisivitatea şi driblingurile sale.

Endrick, titularizat în atacul Braziliei în absenţa starului Vinicius Junior (suspendat), a ratat o bună ocazie de a marca în minutul 28, dar a ezitat prea mult între a şuta la poartă sau a pasa.

„Celeştii” au avut la rândul lor o mare ocazie prin Darwin Nunez, care a ratat o lovitură cu capul din şase metri, complet singur (35).

Uruguayul a rezistat atacurilor braziliene până la loviturile de departajare, unde portarul Sergio Rochet a apărat şutul lui Eder Militao, înainte ca Douglas Luiz să expedieze mingea în bară.

Portarul brazilian Alisson Becker a respins la rândul său şutul lui Jose Maria Gimenez, însuficient însă pentru Selecao, care s-a văzut eliminată după penalty-ul transformat de Manuel Ugarte, mijlocaşul echipei franceze Paris Saint-Germain.

După trei victorii în faza grupelor, Uruguayul a trecut cu bine şi de sferturile de finală, urmând să înfrunte în penultimul act puternica echipă a Columbiei, care a spulberat cu scorul de 5-0 naţionala Panama, într-un alt meci disputat sâmbătă, la Glendale (Arizona).

Condusă de vedeta James Rodriguez, care a înscris un gol din penalty şi a oferit două assist-uri împotriva panamezilor, selecţionata Columbiei este neînvinsă în ultimele 27 de meciuri, fiind una dintre favoritele la câştigarea trofeului.

În cealaltă semifinală de la Copa America, selecţionata Argentinei, campioana en titre, va avea ca adversară echipa Canadei.

Meciurile din penultimul act al competiţiei sunt programate pe 9 şi 10 iulie, în timp ce finala va avea loc pe 14 iulie.