În perioada 17 – 19 mai a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 217 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 93.745 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 28 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 10 certificate de înmatriculare, au fost constatate 19 infracțiuni și 10 tamponări.

95 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 24 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 23 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, patru sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, trei sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, iar 65 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.